OMXS30 – aktier lista Stockholmsbörsen


OMXS30 – aktier lista

OMXS30 är en av viktigaste aktieindex på Stockholmsbörsen (Nordic Exchange Stockholm). Det är en lista över 30 ledande svenska aktier som representerar den totala ekonomiska utvecklingen i Sverige. OMXS30 mäter avkastningen på en portfölj av de 30 största och mest likvida aktierna på Stockholmsbörsen. Indexet används som en benchmark för den svenska aktiemarknaden och följs av investerare, analytiker och förvaltare världen över.

OMXS30 är en index som följer de 30 mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen. Det används som en benchmark för den svenska aktiemarknaden och mäter den totala prestationen hos de inkluderade bolagen. Indexet uppdateras regelbundet för att reflektera förändringar i aktiemarknaden och är ett viktigt mått på den ekonomiska hälsan i Sverige.

Här ser du  de aktier som ingår i OMXS30 index. Indexet består av de 30 mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen.

ABB Ltd
Alfa Laval
Assa Abloy B
AstraZeneca
Atlas Copco A
Atlas Copco B
Autoliv SDB
Boliden
Electrolux B
Ericsson B
Essity B
Getinge B
Hennes & Mauritz B
Hexagon B
Investor B
Kinnevik B
Nordea Bank
Sandvik
SCA B
SEB A
Securitas B
Skanska B
SKF B
SSAB A
Swedbank A
Swedish Match
Svenska Handelsbanken A
Tele2 B
Telia Company
Volvo B

Här finner du SP500 aktier.

Slutsatsen av OMXS30 aktier lista är att det är en viktig benchmark för den svenska aktiemarknaden. Det mäter avkastningen på de 30 största och mest likvida aktierna på Stockholmsbörsen och representerar den totala ekonomiska utvecklingen i Sverige. OMXS30 är en viktig indikator för investerare, analytiker och förvaltare och uppdateras regelbundet för att spegla förändringar på aktiemarknaden. De aktier som ingår i OMXS30 inkluderar ABB Ltd, Alfa Laval, AstraZeneca, Atlas Copco, Autoliv, Electrolux, Ericsson, Essity, Nordea Bank, Sandvik, SEB, Securitas, Skanska, Telia Company och Volvo.

Det är också viktigt att notera att OMXS30 används som en benchmark för att jämföra den svenska aktiemarknaden med andra aktiemarknader i Europa och världen. Det kan också hjälpa investerare att fatta beslut om vilka aktier att investera i, baserat på den totala prestationen hos bolagen som ingår i indexet. OMXS30 har en lång historia och har existerat sedan 1984, vilket gör det till ett pålitligt mått för den svenska aktiemarknaden. Dessutom spelar OMXS30 en viktig roll i pensionsfonder, där investeringsbeslut ofta baseras på den totala avkastningen av indexet.

Recent Content